RJF_Willemijn Castingfoto 100 zwOpleiding:

Vooropleiding Zang/Muziektheater - Havo voor muziek & dans / Codarts Rotterdam 2006

Bachelor of Music Zang/Muziektheater - ArtEZ Arnhem 2010

EVT level 1&2 - SingaSong Alberto Terdoest 2012

Vaardigheden:

Zingen - backingvocals - jingles - sessiewerk - acteren - muziektheater - film - tv - dansen - componeren - vocale meerstemmigheid - doceren - regisseren - tekst schrijven - organiseren

Zangeres

Als zangeres is Willemijn al vroeg begonnen. Op haar zesde jaar startte ze bij het Maasstedelijk Meisjeskoor en dit heeft zich voortgezet in een vooropleiding aan het conservatorium aan de HAVO voor muziek en dans waar ze les kreeg van Femke Ton en Ibernice Macbean en in 2006 haar diploma behaalde. In ditzelfde jaar is Willemijn verder gaan studeren aan de vakopleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium waar ze o.a. zangles had van Hans Cassa, Ineke van Doorn, Elena Vink en Irene Maessen. Een minor zang jazz & pop, en extra lessen en masterclasses CVT en EVT level 1&2. Momenteel is Willemijn onder de naam Willow Mae als zelfstandig artiest werkzaam onder de vlag van Indieplant music label waar zij in 2016 een 360-gradendeal mee tekende. In 2016 komt haar debuutalbum uit.

Actrice

In haar opleiding heeft Willemijn zich geprofessionaliseerd in het maken, doceren en performen van muziektheatrale voorstellingen, bestaande uit beweging, zang en spel. Zij kreeg spelles van docenten Ruurt de Maesschalck, Caroline Almekinders en Michiel Bijmans. De voorstellingen die zij maakt hebben als doel het onderzoek naar de integratie en combinatie van deze drie disciplines. Dit alles kwam tot uiting in eindexamenvoorstelling “Phaedra’s Liefde” (naar Hugo Claus’ Phaedra) in regie van Aike Dirkzwager. Met deze voorstelling heeft Willemijn haar opleiding Cum Laude afgerond. De voorstelling heeft een kleine tour door Nederland gemaakt en in kleine theaters in Nederland gespeeld. In de afgelopen jaren heeft Willemijn o.a. gespeeld i.o.v. Tg. Drang, Codarts Rotterdam en werkte oa. samen met regisseurs Marcel Sijm en Jaap Postma.

Heden

Op dit moment is Willemijn actief als performance artist werkzaam. Zij componeert, arrangeert en schrijft zelf de teksten. Onder de naam SETH bracht zij in 2012 samen met haar broer de EP ‘Songs and Serenades’ uit. In 2015 nam zij met een succesvolle crowdfundingsactie van ruim €17.000,- haar debuut album op onder de artiestennaam Willow Mae. Met haar artiestennaam Willow Mae is zij in de winter van 2016 getekend bij Indieplant (bookings, publishing, recordlabel en distributie). Daarnaast is Willemijn als zelfstandig ondernemer in de podiumkunsten werkzaam als sessiemuzikant, actrice en als (zang)docent werkzaam bij haar haar eigen zangstudio (Zangstudio Willemijn van Helden), onder meer Stichting MusicAll als zangcoach en repetitor, Rotterdams Centrum voor Theater als docent Stem, Adem en Beweging.

Bewaren